Тренування та харчування Джареда Лето для ролі Джокера

anna

Updated on:

0trenuvannya-ta-harchuvannya-dzhareda-leto-dlya-roli-dzhokera

Проаналізувавши соціальні мережі, інстаграм та інтерв’ю Джареда Лето, ми хочемо розповісти вам про його неймовірні перевтілення, тренування та харчування для ролі Джокера у кінострічці “Загін Самогубців”. Перш ніж переходити до тренувань відзначимо, що Джаред Лето вже давно є вегетаріанцем.Він не вживає продукти тваринного походження. Як зазначає актор, йому комфортно харчуватися таким чином, а слідувати його шляху чи ні – вибір кожного.

Така позиція заслуговує на повагу, особливо після перегляду кінокартини «Загін самогубців». Виходить, що Джаред зміг трансформуватися з худого дрища в атлетично складеного Джокера без продуктів тваринного походження і тваринного білка. Це в кілька разів ускладнює досягнення мети, але як ми бачимо, він досягнув успіху.

. .

Дієта Джареда Лето

trenuvannya-ta-harchuvannya-dzhareda-leto-dlya-roli-dzhokera

Для ролі Джокера Джареду потрібно було набрати м’язової маси, але при цьому залишити колишній низький відсоток жиру. Де ви бачили товстого Джокера? Завдання не з простих, особливо для вегана.

Особистий дієтолог актора вдався до білково-жирової дієти, більш відомої як кетогенна. Зйомки займали лише 4 тижні, і такий термін цілком реально витримати навіть на такій жорсткій дієті.

Читайте також: Вправи та правила для виконання розминки перед тренуванням (відео)

Основним джерелом калорій були горіхи, переважно волоські. Вони також служили вторинним джерелом білка. Амінокислоти актор отримував з добавок та соєвих продуктів, в тому числі з тофу. Джаред добре ставиться до азіатської кухні, а вона як відомо, може запропонувати безліч страв із сої. Різні листя салату, зелень, цибуля, перець і т. д. були присутні в раціоні протягом усього місяця зйомок. Щоб не відчувати слабкість акцент був зроблений на жирних продуктах, зокрема на горіхах. Жири зміцнили суглоби зі зв’язками і покращували роботу ЦНС, не дозволяючи мозку впасти в депресію і ностальгію за вуглеводами.

З огляду на наявність амінокислотних добавок, потреба в білку була в кілька разів нижчою. Актор вживав з їжі приблизно 80г білка. Цього цілком вистачило для здобуття тонусу.

Тренування Джареда Лето до ролі Джокера

Фізичне навантаження не було акторові в новинку. Він не займався фітнесом або силовими вправами, але при цьому завжди вів активний спосіб життя – піднімався в гори, влаштовував бігові та велосипедні марафони, робив великі запливи в тріатлоні.

trenuvannya-22ta-harchuvannya-dzhareda-leto-dlya-roli-dzhokera

Щоб змусити м’язи рости особистий тренер Джареда скористався давно перевіреною схемою – фулбаді з невеликою кількістю повторень. Всі вправи виконувалися по 5-6 повторів. Це розвивало силу, ріст м’язів і при цьому ідеально вписувалося в дієту актора, адже 5-6 повторень витрачають тільки креатин, а не глікоген, який накопичується завдяки вуглеводам.

Актор тренувався в фітнес-центрі двічі на тиждень, виконуючи один і той же набір вправ:

– Армійський жим – 5х6

– Жим гантелей, лежачи під наклоном- 4х6

– Підтягування з вузьким хватом – 4х6

– Станова тяга – 4х6

– Згинання рук з гантелями, по черзі 3х6

– Французький жим з Z штангою, лежачи 3х6

Між вправами актор відпочивав по 2-2.5 хвилини.

1trenuvannya-22ta-harchuvannya-dzhareda-leto-dlya-roli-dzhokera

Крім силових тренувань Джаред виконував інтервальне кардіо в вигляді спринтів. На це було приділено ще 2 дні.

Програма виглядала наступним чином:

Пн – інтервальне кардіо (спринт 15 секунд, повільний біг 30 секунд, 10 кіл)

Вт – силове тренування

Ср – відпочинок

Чт – інтервальне кардіо (спринт 15 секунд, повільний біг 60 секунд, 8 кіл)

Пт – силове тренування

Сб і нд – відпочинок